Achtergrond

Internationaal programma

Het Spiritual Care programme is een internationaal programma dat training en zorg biedt op het terrein van zowel leven als sterven, ongeacht levensovertuiging of religie.

Het Spiritual Care programme wordt in 7 landen uitgevoerd in samenwerking met universiteiten, ziekenhuizen en andere instellingen en omvat een keur aan cursussen, ook online.

Inmiddels hebben wereldwijd zo’n 30.000 professionals en vrijwilligers, werkzaam op alle gebieden in de gezondheidzorg, sociaal werk en onderwijs, deze trainingen gevolgd.

Voor opvang en ondersteuning van hulpzoekenden zijn spirituele zorgcentra opgericht in zowel Ierland The Care Centre at Dzogchen Beara als Duitsland Zentrum für Spiritual Care Sukhavati

Nederlands programma

In Nederland bieden we als ”het Spirituele Zorgprogramma’ sinds meer dan 20 jaar cursussen, workshops en incompany-trainingen aan, zowel voor professionele zorg- en hulpverleners als voor algemeen geïnteresseerden
Klik hier voor een overzicht van ons progamma voor de komende tijd.

Benadering

Onze benadering is afkomstig van inzichten uit de boeddhistische traditie, waarbij niet religie of overtuiging de basis is, maar men leert te putten uit eigen, innerlijke bronnen.